Reefmaster kennen de meeste onder ons als een veelzijdig software pakket, waarmee je erg leuke en waardevolle waterkaarten maakt, op basis van eigen sonarlogs. En inderdaad, Reefmaster Pro beantwoordt volledig aan deze beschrijving.

Veel minder bekend is Reefmaster Sonar Viewer. Hiermee kan je geen waterkaarten maken, maar wel sonarlogs herbekijken op je computerscherm en dan niet in een klein venstertje, maar wel over de volledige breedte het beeldscherm. Daarbij kan je zowel de 2D sonar, als de downscan, als de sidescan gelijktijdig bekijken, samen met de positie van de boot op een OpenStreetmap achtergrondkaart.
Het leuke daarbij is dat je allerlei zaken onder water, die tijdens het vissen aan je aandacht ontsnapt zijn (omdat je met zoveel zaken tegelijk bezig was), kunt ontdekken en …alsnog voorzien van een waypoint. Deze potentiële stekken kan je dan weer exporteren naar je plotter. Een hele leuke en spannende bezigheid, die je weer voordelen kan opleveren als je terug op het water bent. Heel veel tijd hoeft dit allemaal niet in beslag te nemen, aangezien je de sonarlogs versneld kunt weergeven of zelfs door de opname kunt scrollen.
Als je niet meteen de ambitie hebt om met Reefmaster Pro zelf je waterkaarten te maken is Reefmaster Sonar Viewer een leuk alternatief om je vangsten te verhogen. Volgend demo filmpje geeft je een goede indruk van de mogelijkheden van de Reefmaster Sonar Viewer: http://reefmaster.com.au/index.php/products/sonar-viewer

Deze standalone viewer kost momenteel 55,00 EURO, inclusief BTW
Voor bijkomende info kan je ook terecht bij Sonar Mapping Solutions. Onderaan vind je nog een aantal leuke voorbeelden.

Reefmaster Sonar Viewer