Elite_7Ti_Straight

 

Een nieuw model dieptemeter of combotoestel is  op zich niet echt speciaal; elk jaar komen er wel enkele nieuwe modelletjes op de markt.

Maar momenteel is er toch wel eentje dat speciaal opvalt : De  Lowrance Elite 7 Ti .  Tot nog toe had je bij Lowrance een ‘instap’ reeks en een ‘high end’ reeks.  Vanaf dit jaar  is er de Hook serie voor de instappers en blijven de HDS Gen3  toestellen voor de meer  veeleisende gebruikers. Tussenin komt er een heel nieuw gamma met de Elite 5 Ti en Elite 7 Ti, met een heleboel functies en eigenschappen, die je normaal  alleen in duurdere toestellen vindt, maar dan nu wel in een budgetvriendelijke klasse. Voor meer vissers bereikbaar zullen we maar zeggen. Op dit ogenblik is enkel de Elite 7 Ti nog maar beschikbaar; de Elite 5 Ti volgt later in het voorjaar.

Eén van de grote vernieuwingen hierbij is de Totalscan transducer. Eén enkele transducer  die instaat voor zowel het 2D sonarbeeld,  als de donwscan alsook het sidescanbeeld. Hiermee zal sidescanning voor heel wat meer vissers tot de mogelijkheid behoren. Daarnaast beschikt het toestel  over  touchscreen en over ingebouwde wifi. Met dit laatste kan je je toestel  dan ook  direct updaten via het thuisnetwerk of je smartphone en kan je ook nog eens draadloos gratis Insight Genesis kaarten downloaden van de GoFree website. Hierbij wordt de computer dus overbodig.

Via het Micro SD-kaartslot  kan je Navionics+ kaarten, Navionics Platinum, Insight Genesis of Reefmaster kaarten  laden, alsook sonarlogs opnemen om nieuwe waterkaarten te produceren of bestaande te verbeteren.  De NMEA2000 poort zorgt er dan weer voor dat je een externe GPS antenne, al dan niet gecombineerd met een headingsensor in je netwerk kunt opnemen.  Of… meteen vanop de Elite 7 Ti je fronttroller Motorguide Xi5 kunt aansturen. Is dat niet cool?

Je zult ook tevergeefs zoeken naar de menustructuur van de oudere Elite Chirp en Elite HDI toestellen, aangezien de Elite Ti beschikt over de interface van een … HDS Gen3,  Dit alles maakt dat dat dit toestel, naar mijn aanvoelen, meer aanleunt bij een HDS Gen3,  dan bij een oudere Elite. Wat ontbreekt er dan nog t.o.v. een HDS Gen3 toestel? Vooral de mogelijkheid tot uitbreiding via een Ethernet netwerk. Daardoor kan je niet meerdere toestellen in een netwerk hangen om samen op één transducer te kijken, of structurescan 3D aan te sluiten of om waterkaarten door te geven aan andere toestellen of te ontvangen. Voor alle functies waarvoor een Ethernetwerk vereist is heb je een HDS toestel nodig.

Normaal gezien sta ik altijd wat sceptisch tegenover high tech in een goedkoper jasje. Vaak gaat dat niet erg goed samen, maar deze keer is het toch een ander verhaal. Lowrance is er in geslaagd om heel wat nieuwe features van de laatst jaren in een goedkoper jasje te stoppen, waarbij het toestel  nog altijd heel performant blijft. Ik ben er dan ook rotsvast van overtuigd dat deze reeks het gaat maken bij vissers, die één  goed  toestel in de boot willen en dat  voor een aanvaardbare prijs, maar die verder geen interesse hebben in  een uitbreiding via  Ethernet.

Het spreekt voor zich dat deze nieuwe Lowrance Elite 7 Ti ook via Sonar Mapping Solutions verkrijgbaar is. Stuur ons een berichtje voor een offerte op maat of als je bijkomende informatie wenst.

Contact via info@sonarmappingsolutions.be of onze contact pagina.

Lowrance Elite 7 Ti